Εξοικονομώ κατ’Οίκον ΙΙ

Posted on

Εξοικονομώ κατ’Οίκον ΙΙ

Εξοικονομώ κατ’Οίκον ΙΙ - Κοινότητα Ανάπτυξης
Εξοικονομώ κατ’Οίκον ΙΙ – Κοινότητα Ανάπτυξης

Το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’οίκον ΙΙ» θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά τον Νοέμβρη 2017 προκείμενου να ανταποκριθεί στην αυξημένη εκδήλωση συμμετοχών  που υπήρξε στον προηγούμενο κύκλο.

Τα οφέλη για τους συμμετέχοντες είναι πολλαπλά. Η ενεργειακή αναβάθμιση καθιστά ένα ακίνητο λιγότερο ενεργοβόρο, μειώνοντας αισθητά τα κόστη ψύξης/θέρμανσης και ζεστού νερού, βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ενοίκων και αυξάνει την αξία του ως προς το real estate.

Το πρόγραμμα προβλέπει επιδότηση για μονοκατοικίες, πολυκατοικίες και μεμονωμένα διαμερίσματα. Η χρηματική ενίσχυση περιλαμβάνει εργασίες όπως: αντικατάσταση κουφωμάτων, τοποθέτηση συστημάτων σκίασης, τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτηρίου, αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού χρήσης.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορούν να κάνουν αίτηση για μία μόνο κατοικία ενώ το ποσοστό της επιδότησης που θα λάβουν ανέρχεται μέχρι και στο 70% της συνολικής δαπάνης σύμφωνα με τα εισοδηματικά τους κριτήρια.

Ο τραπεζικός δανεισμός δεν αποτελεί υποχρεωτική προϋπόθεση. Ωστόσο, αν ο τελικός ωφελούμενος επιλέξει να κάνει χρήση δανείου, θα έχει επιδότηση επιτοκίου 100% και περίοδο αποπληρωμής 4 έως 6 χρόνια. 

Το πρόγραμμα πρόκειται να υλοποιηθεί από το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) και σκοπεύει να χρηματοδοτήσει παρεμβάσεις με μέγιστο ύψος προϋπολογισμού εργασιών τα 250 ευρώ /τμ και έως τα 25.000 ευρώ.

Για να μετρήσετε την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σας, πατήστε εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας